Turmuligheter i Telemark

Turmuligheter i Telemark

Når vi tenker på variert natur og flotte turmuligheter, tenker vi nok alle på Telemark. Avhengig av årstiden, kan du oppleve alt fra flotte fjell, skog, ferskvann, hav, øyer og alt annet en natur kan ha å by på. Selv for de mindre turvante kan Telemark ha veldig mange turmuligheter som er tilrettelagt ens fysiske form, turmål, ledsagere, osv. På VisitTelemark sin nettside har man en oversikt og beskrivelse av turer som passer for de fleste. Det som er fellesnevnere er flotte opplevelser, frisk luft, godt humør, fine farger, inspirasjon og energi. Dette er noe av det du får ved å enten ta deg en enkel, kort tur med barna eller om du tar en litt mer krevende tur for å oppnå mål om å beseire ny fjelltopp innen kortest mulig tid. Telemarks geografi er slik at du går fra strender og hav til høye fjell og ganske rå natur. Uansett hvor du velger å ta turen, kan jeg love deg at dine forventninger om å oppleve noe unikt og få det fint vil bli oppfylt.

Tur med barna

Om du har barn som elsker å være ute i naturen kan du ta deg en tur Hjartdal – Bjårvatn rundt. Dette er en tur på inntil to timer hvor du starter ved vannet og går videre gjennom Hjartdal der du får se dens severdigheter, samt ta deg en liten kafetur. Du går da mest på grus og veg og det er lite stigning, så det er fritt frem for å ta med dine eldre og. Hvis du har med barnevogn på tur, kan turen Vasseeventyret være noe for deg. Her får du deg en virtuell tur med historiefortelling og naturfagseksperiment og den varer i rundt en time. Høres det spennende ut? Ja, så begi deg ut på eventyr med dine små.

Det er også mulig å få med deg en av de litt kortere turene som er en del av Titoppern i Telemark. Da får barna seg en litt større utfordring med litt mer stigning, men utsikten som venter på hver av disse toppene er verdt strevet. I grillsesongen er det også flott å ha med seg noe grillmat og godt med drikke. Husk da pinnebrød, som smaker fantastisk i kombinasjon med slående utsikt og litt slitne muskler.

Mer krevende turer

Mer krevende turer

Her er det og et stort utvalg av turmuligheter, så det er opp til deg å velge en utfordring som passer deg. Løypene er mange og de er gjerne merket med rødt, så du bør ha med deg masse utholdenhet og næringsrik mat og drikke. Et av eksemplene er tur til Gaustatoppen 1883 m.o.h. med flere mulige startpunkt. Husk å plukke opp en stein på veien for så å plassere den på en av vardener på toppen, mens du nyter en vid utsikt i klarvær. Skuggenatten er et alternativ hvis du ikke vil så høyt opp men ønsker fortsatt å få deg en tur i fjellterrenget med enestående utsikt på toppen. Her må du belage deg på en bratt løype, men det er jo det du var da ute etter da, ikke sant?