Trysil og Hafjell

På tide å fortsette ferden rundt om i Norges land. Siden det er vinter så kjører vi litt sydover igjen for å kikke litt på noen av Norges alpinanlegg som finnes. Hafjell og Trysil er de to nærmeste av de mest populære anleggene i Norge. Så vi legger turen sydover mot Trysil for å sjekke ut forholdene der.

Naturens egen fornøyelsespark

Familievennlige Trysil er en av Norges største skidestinasjoner. Den uberørte naturen ga Trysil, som et av de første feriestedene i Europa, det prestisjetunge merket for Bærekraftig reisemål.

Trysil ligger nær svenskegrensen, omtrent to og en halv time fra Oslo. Her finner du et svært skianlegg med utfordringer for både store og små – brede løyper, terrengparker, offpiste-løyper og mye annen snømoro på tre sider av Trysilfjellet. Høyeste punkt er 1132 meter over havet, og fra toppen kan du se mange kilometer i alle retninger. Foretrekker du langrenn, er det mer enn 100 kilometer med oppkjørte løyper i fjellet, og er du ikke skitypen, kan du prøve hundekjøring eller isfiske.

Med sine dype skoger, høye fjell og klare elver er Trysil også et fint område for sommeraktiviteter, som rafting, vandring, golf og fiske. Trysil Bike Arena stiller med 100 kilometer terrengsykkelstier og mer enn 10 kilometer med tilrettelagt singeltrack.

I Trysil finner du mange gode restauranter og koselige kafeer, og skianlegget har mer enn 30 spisesteder. Afterski er en fin måte å avslutte en aktiv dag i løypene på, og Trysil har flere steder med god stemning, live musikk, DJ-er og trubadurer. Du kan reise til Trysil med både bil, buss og tog.

I 2013 fikk Trysil merket for Bærekraftig reisemål, et kvalitetsstempel som gis til destinasjoner som jobber systematisk for å redusere negativ innvirkning på miljøet, tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og samtidig er økonomisk levedyktig.

Hafjell

Hafjell

Hafjell er et av de største skisentrene i Norge og er kjent for sine velutstyrte terrengparker, mange bakker og gode barneanlegg. Om sommeren forvandles Hafjell til en tumleplass for terreng- og downhillsykling.

Kombinasjonen av supert skiterreng, spennende utfordringer, deilig mat, og byen Lillehammer og Hunderfossen vinterpark like i nærheten er nok det som gjør Hafjell til et av Skandinavias mest populære skisentre.

Med over 70 kilometer med slalåmbakker, flere terrengparker, mange heiser og en gondolbane vil du sjelden føle at løypene er for fulle. Her får du alpine utfordringer en olympier verdig, mens barna kan boltre seg i tilpassede bakker.

Hafjell er det første anlegget i Norden som tilbyr SkiMovie, en egen løype utstyrt med automatisk tidtaking og filming. Her kan du konkurrere med skikompisene dine og dele filmene dine direkte på Facebook!

Med sin unike beliggenhet rett ved OL-byen Lillehammer er det nok av ting å gjøre i tillegg til å stå på ski. Bare noen minutter fra Hafjell ligger familieparken Hunderfossen vinterpark, der du kan tilbringe natten i Skandinavias sørligste ishotell eller gifte deg i iskatedralen, kjøre snøskuter, prøve snørafting eller ta en runde i Ivo Caprinos eventyrgrotte.

Om sommeren går det bare nedover i Hafjell Bike Park. Med løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 kilometer er Hafjell en downhilldestinasjon i verdensklasse. Gondolen og stolheisen frakter deg komfortabelt opp på fjellet, og på vei ned igjen kan du hoppe og sykle på en blanding av menneskelagde og naturlige stier. Parken har et velfortjent godt rykte for utfordrende, men sikre løyper, og hit valfarter det syklister fra hele verden.