Trøndelag og Trondheim – del 2

Inngangen til Norge – the doorway to Norway – inngangen er selvfølgelig via en av de mange grensestasjonene inn til Norge. Vi har veier inn i landet både via vei, sjø og luft. Via veien må man komme gjennom Sverige eller Finland eller Russland helt i nord. Sjøveiene inn til Norge er mange – vi har en meget lang kyst og det er mange ferger og havner hele veien fra sør til nord. Også da i luften er det flere muligheter med Gardermoen som Norges hovedflyplass.

Vi dro jo inn i Trondheim forrige artikkel og her er vi enda – mer av listen kan du lese her;

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er et av landets største kulturhistoriske museer, med samlinger av bygninger og gjenstander, arkivmateriale og et omfattende historisk fotoarkiv. Museet strekker seg over et stort friluftsområde. Barn og unge er en av museets viktigste målgrupper, så her er det mye spennende å oppleve for både liten og stor.

detlioppdalrod

Shopping i midtbyen

Trondheim er en spennende by å shoppe i, og her finner du alt fra store og kjente kjeder til små, uavhengige designbutikker med mer eksklusive varer. Mange av de mest attraktive butikkene ligger i gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate, samt i Olav Tryggvasons gate og Fjordgata, som alle ligger innenfor en liten radius i midtbyen.

Shoppingsentre i Trondheim

I Trondheim finner du også mange kjøpesentre hvor du får «alt på ett sted». I midtbyen ligger sentrene Byhaven og Mercur, som begge har ca. 40 butikker, Olavskvartalet, som er kjøpesenterdelen av Olavshallen, og Trondheim Torg som har ca. 70 butikker.

trondheim_torg_innsiden_004

Like utenfor sentrum ligger sentre som Sirkus, City Lade og Lade Arena og på Tiller sør for Trondheim ligger City Syd.

Ilabekken/Ilaparken

Ilabekken starter i Bymarka og går via Kobberdammen, Baklidammen og Theisendammen ned til Ilsvika og Iladalen Park. Iladalen park er sentrert rundt Ilabekken, som renner fra sør mot nord gjennom en kunstig oppbygget dam omlag midt i parken.

Ilaparken ligger ved Ilevollen i bydelen Ila. I parken finnes både musikkpaviljong, lekeplass, sitteplasser, ballplass som er islagt om vinteren samt større beplantede områder og gressarealer.

Sjøbadet på Brattøra

Sjøbadet ligger like ved Rockheim og Pirbadet, og ble nyåpnet i 2011. Sjøbadet har både solplasser og stupetårn, og er et populært rekreasjonssted hele sommeren.

Munkholmen

Munkholmen er en liten øy som ligger ca. 2 km utenfor Trondheim sentrum i Trondheimsfjorden. I sommersesongen er øya et populært utfartssted, med muligheter for bading og soling. Det er også en kafe der og en liten restaurant med uteservering. Til Munkholmen går det båt fra Ravnkloa. Munkholmen har en rik historie og er nå fredet.

En runde golf eller to

Trondheim Golfklubb – 18-hulls bane, har nybegynnerkurs – pris ved forespørsel

Trondheim – Par3Golf – Havstein: Pay&play-golfbane, åpen for alle, også de som ikke er medlemmer i golfklubber. Ideel for turister, barnefamilier, nybegynnere osv.

Fiske i Bymarka

I Bymarka kan du fiske i 27 vatn på samme fiskekort. Du kan fiske både ørret, gjedde og mort i Bymarka (og Leinstrandmarka), men ørretfiske er det mest vanlige. Fiskekort kan du kjøpe på flere sportsforretninger i Trondheim, eller på Inatur.

Fotballkamp på Lerkendal

Å se Rosenborg spille hjemmekamp med 15.000-20.000 tilskuere på tribunene er en stor opplevelse.

Listen kunne blitt enda lenger men her har du i hvert fall en god start på noe å gjøre i Bartebyen!