Private tanker om ting å gjøre i Norge

Det er så mye man kan foreta seg i Norges land så jeg vet nesten ikke hva jeg skal skrive om for å forklare ting best. Mye avhenger selvfølgelig av årstiden, men mye kan skje året rundt. Besøke forskjellige steder, gjøre ting på eget initiativ, leie utstyr for å utforske f.eks. natur, leie båt for å ta en tur ut på sjøen – innenlands eller utover i havgapet et sted i Norge. Fisketurer innenlands eller på havet – ja mulighetene er bare så uendelige så du kan sysselsette deg selv for veldig lang tid.

Fisketur i småbåt

Ingenting var vel bedre enn å kunne komme seg ut på sjøen en grytidlig morgen med varm drikke og mat i sekken, snørene rensket og dobbeltsjekket kvelden før avreise etter forrige tur og spenningen som ventet på om fisken var bitevillig eller ikke i dag. Den følelsen vil jeg aldri glemme så lenge jeg lever i hvert fall.

 

Klokken er 04.30 en helt vilkårlig dag i sommerhalvåret og vekkerklokken ringer. Du krabber deg ut av senga og klarer knapt å åpne øynene for den planen om å legge seg tidlig i går kveld skar seg og du var ikke i seng før like etter midnatt. 4 timer søvn er i minste laget for et menneske. Men du kommer deg inn og står totalt i ørska i dusjen. Men det som skal skje gleder du deg bare så utrolig til. Det er fisketur med kompiser i dag.

Matpakken er smurt og alt er klargjort for fisketuren. Bare å få på seg fillene og vente på at kompisen kommer og henter deg om få minutter.

Ute til sjøs

Ute til sjøs

Prater går livlig i bilen på vei til havna hvor båten ligger. 05.25 er vi løs fra bryggen og tøffer på vei utover. Fort går det ikke med en 17 fots båt med 9,9 hestekrefters motor bak. Men vi skal ikke så veldig langt av sted. Vi har faste plasser (vi bruker ikke hakket i ripa på båten som kjennemerke for plassene våre), og vi er på plass og dreggen er i vannet før klokka er rundet 06.30.

Slike turer som dette har jeg hatt mange av opp gjennom årene i mine yngre dager. Men denne gangen her skal jeg fortelle om en MEGET spesiell dag.

Vi hadde nemlig bestemt oss for å kjøre til en av de plassene vi brukte som var lengst vekk fra der vi hadde båten. Og når vi endelig kom dit etter å tøffe utover i cirka 1 time – ja da ble det hele til en katastrofal dag. Snørene lå igjen hjemme! Men til alt hell fant vi noen bekjente som lå i nærheten og fisket på samme måte vi ønsket – de hadde heldigvis et par snører å låne bort, så vi fikk fisket noen timer. Og vi fikk litt torsk, sei og hvitting. Ingen makrell som vi hadde håpet på denne gangen. Men uten utstyr så er det vanskelig. Men vi var da tross alt heldige og vi fikk oss en god middag når vi var hjemme igjen utpå dagen.

Slik som dette kan man foreta seg mange plasser i Norge. Det finnes båter og utstyr i alle former til leie på de aller fleste plasser med litt turist trafikk – bare spør lokalbefolkningen eventuelt.

Skitt fiske!