Hovedstaden og området rundt

Inngangen til Norge – the doorway to Norway – inngangen er selvfølgelig via en av de mange grensestasjonene inn til Norge. Vi har veier inn i landet både via vei, sjø og luft. Via veien må man komme gjennom Sverige eller Finland eller Russland helt i nord. Sjøveiene inn til Norge er mange – vi har en meget lang kyst og det er mange ferger og havner hele veien fra sør til nord. Også da i luften er det flere muligheter med Gardermoen som Norges hovedflyplass.

Mot hovedstaden

Full fart innover E-6 gjennom Østfold i samme stil som D.D.E. sang for en del år tilbake. Fin Sang. Inn i Akershus og til hovedstaden i Norge – Oslo. Her er det så mange ting å se på at det er totalt umulig å gjengi alle disse tingene i en slik blogg. Jeg kunne ha skrevet bok om dette temaet tror jeg. Men jeg skal plukke litt her og der og lage en lett blanding etter beste evne.

Museer i Sentrum

I Oslo sentrum finner vi flere museer av forskjellig art. Vi kan nevne; Filmmuseet, Ibsen-museet, småflaskemuseet, Norsk Tryllekunst museum, Det Internasjonale Barnekunstmuseet og Vigelands museet. Bare der har du sysselsetning i flere dager dersom skal kikke på alt disse museene inneholder.

Solskinnsdag

Er du i Oslo en solskinnsdag så kan du jo teste øyhopping for å oppleve Oslofjordens skjærgård. Ta rutebåten mellom øyene og opplev livet i Oslofjorden! Med vanlig billett fra Ruter eller med Oslo Pass kan du hoppe av og på båtene som går mellom Rådhusbrygge 4 og Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Øyene er populære badesteder om sommeren, men hver øy har også sitt unike særpreg og historie.

Solskinnsdag

Og er du sulten etter rundtur og øyhopping så kan du jo slå deg ned på Aker brygge. Aker Brygge er et populært møtested, og når solen skinner er det et yrende folkeliv på brygga fra morgen til kveld. Langs gågata Stranden ligger uterestaurantene tett i tett, med flott utsikt over båthavna og Oslofjorden. Aker Brygges serveringssteder har 2500 utendørs sitteplasser. Oslo har også flere store attraksjoner liggende tett inntil bykjernen. De 10 største er å regne slik i tilfeldig rekkefølge;

Nasjonalgalleriet

Nasjonalgalleriet rommer Norges største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer.

Akershus festning

Akershus festning er et spennende sted midt i Oslo sentrum; her kan du utforske byens historie eller nyte en varm sommerdag i solen.

TusenFryd

Norges største klassiske fornøyelsespark, med over 30 spennende attraksjoner, morsomme spill, egne attraksjoner for de minste barna.

Naturhistorisk museum

Norges største samling av naturvitenskapelige objekter er tilgjengelige for publikum i Botanisk hage, Veksthusene og Zoologisk museum på Tøyen.

Norsk Folkemuseum

Et av verdens eldste og største friluftsmuseer, med 155 historiske bygninger, egen gamleby og en stavkirke fra ca. år 1200.

Holmenkollen skimuseum & hopptårn

Inne i fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet, verdens eldste spesialmuseum for ski.

Frammuseet

Fram er verdens sterkeste skute av tre, og er det skip som har vært lengst nord og lengst syd. På Frammuseet kan du gå om bord for å se hvordan.

Vikingskipshuset

Museum på Bygdøy hvor verdens best bevarte vikingskip er utstilt. Skipene ble bygget på 800-tallet og er funnet i tre store gravhauger på Oseberg.

Vigelandsparken

Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner, med over en million besøkende hvert år.

Den Norske Opera & Ballett

Oslos operahus ligger rett ved fjorden, og minner om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten.