Friluftsliveventyr i Norge

Friluftsliveventyr i Norge

Nordmenn elsker å være ute i naturen, og det norske landskapet byr på mange opplevelser. I fjellheimen er det merkede stier som blant annet Den norske turistforening, bidra til. Du finner flotte skiløyper og slalombakker om vinteren, og ikke minst så har vi den vakre kysten om sommeren.

De vakre fjordene er et yndet reisemål for turister og det fins flere attraksjoner å oppleve. Mange reiser også til Nord-Norge for å oppleve Tromsø og Nordlyset. Lofoten er også populært blant reisende, og regionen byr på spektakulært landskap.

Tips til opplevelser

Hvis man drar til Vestlandet, så er Geiranger et flott sted å oppleve. Landskapet byr på flott utsikt, bratte fjell og fjordlandskap. Det er vanlig at det kommer cruiseskip inn til bygda, og dersom man har bil så er det flott å oppleve Geiranger både høyt og lavt.

En av Norges vakreste perler, er Svalbard. Øya langt nord preges av urørt natur og flotte naturopplevelser. Opplev Nordlyset for eksempel med snøscooter, og kikk etter isbjørner! Det arktiske landskapet byr på flotte villmarksopplevelser, og i Longyearbyen kan du besøke en villmarksleir.

Tips til opplevelser

Hvaler, er et flott kystområde med flere øyer. Ønsker du å oppleve ekte skjærgårdsidyll så er dette en flott mulighet. Dra ut på sjøen med båt og prøv fiskelykken! Et flott sommersted, men også et sted som man kan besøke hele året. Hvaler, ligger ca. 2 timer med buss fra Oslo.

Opplev Hardangervidda som er Nordens største nasjonalpark. Hardangervidda er større enn Finnmarksvidda, og her kan man oppleve den norske fjellheimen med villmarksturer til fots, eller for eksempel med sykkel. Hardangervidda er ikke bare urørt natur, du kan også oppleve kunst og kultur i de små bygdene i Telemark; med for eksempel Telemarkstunet eller Tinn museum.

Rogaland og Jæren, byr på flotte opplevelser langs kysten, for eksempel så kan du oppleve den nasjonale turistveien fra Ogna til Bore. Jæren byr på flott utsikt mot havet og mange flotte sandstrender. Det er mye jordbruk i dette området, og flere fyr å se.

Det er mulig å oppleve Lofoten fra flere steder, og sjøveien, kan være attraktivt. Opplev for eksempel øyhopping, seiling eller klatring! Det er mulig å oppleve Lofoten på egen hånd, eller man kan bli med på en av de mange pakketurene eller arrangerte opplevelser som fins. Man har for eksempel vinteraktiviteter; som ski og seil, og sommer/høst aktiviteter som hav- og fjellsportsuke.

Ved å melde deg inn i Den norske turistforening, så får du flere medlemsfordeler og kan delta på flere opplevelser. DNT er representert over hele landet og ønsker å få nordmenn ut i norsk natur. Det er mulig å reise alene og følge en av de mange oppmerkede løypene som fins i fjellheimen. Det er også mulig å besøke en DNT turisthytte.

DNT arrangerer flere turer som man kan delta på, og det fins aktiviteter både om sommer og vinter. Det blir lagt til rette for ulike aldersgrupper og det er en lav terskel for å delta. Les mer om fjellvettregler hos DNT, og det er også mulig å ta kurs og utdanning.