Et vilt møte med naturen – del 2

Siden Norges land er så langstrakt og det er utrolig mange steder å besøke så rekker vi aldri innom alle – så denne bloggen velger jeg å skrive om steder som kan og burde besøkes eller oppleves. Ikke steder jeg er innom og besøker nå på min virtuelle tur rundt omkring i Norge. Her kommer del 2 av denne artikkelen;

Flyvende fornøyelse: Fugletitting

Om våren kommer millioner av fugler sørfra på sin vei nordover mot sine arktiske hekkeplasser ved kysten. Jæren er et eldorado for å oppleve dette på nært hold. Her er mulighetene store for å se for eksempel lommer og lappedykkere, så vel som andefugler og vade-, måke- og alkefugler.

I slutten av mars våkner våtmark og myrer til live med mange forskjellige fuglestemmer. På denne tiden er vipen er jakt etter en partner, og hvis du hører godt etter, kan du kanskje høre den vibrerende trommingen fra en enkeltbekkasin.

I sommermånedene anbefales det å besøke Hardangervidda, Dovrefjell og Fokstumyra. Her kan du blant annet se vadefuglen boltit, svømmesnipe, fjellerke, blåstrupe, lappspurv og snøspurv. Er du ekstra heldig, får du kanskje også øye på en snøugle. Sommeren er også den optimale tiden for fuglekikking på Vestlandet, hvor du blant annet finner verdensberømte havfuglkolonier. Øyene Runde og Røst er legendariske i så måte. Her bygger titusenvis av fugler sine reder, inkludert store kolonier av lundefugler.

På halvøya Varanger i Finnmark, som regnes som et av Europas aller beste utgangspunkt for fugletitting, kan du oppleve arktiske fuglearter som stellerand praktærfugl, lomvi og lappiplerke. Skandinaviske spesialiteter som haukugle, tretåspett, lappmeis, lavskrike og lappugle holder også til her.

Det nord norske landskapet kan tilby de mest fantastiske fotografiske motiver som: sjarmerende fiskevær, gamle kaier og fyr, fjell og fjorder og et rikt dyreliv

Websiden visitnorway.no anbefaler mange steder å ta forskjellige safariturer. Her viser jeg deg et lite utvalg;

Nordlyset

Under nordlysjakten, tar Enjoy the Arctic deg til ideelle steder for nattfotografering. Din guide, Andrei, er en erfaren fotograf, og kan lære deg fotografering dersom du er nybegynner, eller kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av din erfaring (hvis du er en mer erfaren fotograf). Gratis wifi i bilen.

Inkludert: Transport, guide, kamerastativ, varm drikke, snacks og en grillet måltid (vegetarisk ved etterspørsel)

Varighet: 6-7 timer

Antall deltagere: 2-7

Vanskelighetsgrad: Lett

 

Fisketur

båt

MS Senjafjell er en stødig, trygg og solid bygget båt. Den er 11 meter lang og med to motorer på til sammen 620 hk, har den en marsfart fra 15-18 knop. Den har salong med god utsikt, og sitteplass til 12 personer. God utsikt fra salongtak.

Vi tilbyr enkle fisketurer fra Tromsø sentrum på 3-4 timer til 790 kr pr person. Koking og servering av egen fisk om bord, om ønskelig. Eller kan du ta fisken med hjem.

Inkludert: Guide, vafler, kaffe, te, fiskeutstyr

Varighet: 3-4 timer

Antall deltagere: 4-12

Vanskelighetsgrad: Lett

 

MIDNATTSSOLTUR MED RIB-BÅT

Et lite stykke idyll og historie i havgapet er Gåsvær. Hit settes kursen med god hastighet på RIB-båten, og med utkikk etter midnattssol, sel, hval og havørn.

Gåsvær har kirke og badestrand, men ingen fastboende. Herfra er det også en fantastisk utsikt utover storhavet og til naboøyene. Vi går i land for å strekke bena våre og utforske øya på egen hånd.

Inkludert: Guide, flytedress,

Varighet: 2,5 timer

Antall deltagere: 4-30

Vanskelighetsgrad: Middels