Dyreparken i Kristiansand

Jeg har aldri besøkt denne dyreparken, da jeg var liten så var det dyreparken utenfor København som var det store. Men vi hadde også en dyrepark på Mosseveien utenfor Oslo, der Tusenfryd ligger i dag om jeg ikke husker feil. Våre egne barn hadde mer enn nok med sine egne dyr, det var hester, hunder og katter. For meg er dyreparken i Kristiansand, synonymt med apekatten Julius, og jeg tror nok jeg har mange med meg der.

Historien om dyreparken

Det hele startet i 1964, men parken ble ikke offisielt åpnet før to år senere i 1966. I dag er parken en kombinert dyrepark og fornøyelsespark, og er faktisk den nest mest besøkte turistattraksjonen vi har her i landet. Det er ikke noe småtteri hva anlegget kan by på av dyr, i antall er det snakk om over 100 forskjellige dyrearter og total over 800 dyr. Parken er faktisk den eneste som har løver innenfor gjerdene, dette skjedde i 2007 det var de aller første løvene son noen norsk dyrepark har hatt. Disse ble hentet i Danmark, siden har det blitt avkom to ganger

Historien om dyreparken

Det var i 1983 parken ble utvidet til også å bli en fritidspark, det var da Kaptein Sabeltann dukket opp i parken. Denne forestillingen, i tillegg til sjimpansen Julius, er nok det som folk forbinder mest med parken i Kristiansand vil jeg tro.

Kardemomme by

I 1991 åpnet de Kardemomme by, dette ble også en stor suksess og er bygget opp etter forfatter Thorbjørn Egner sin eventyrby med samme navn. Jeg tror vi alle kjenner til Kasper, Jesper og Jonathan og politimester Bastian. Det er jo flott at også de neste generasjoner for et forhold til Egner sine historier og eventyr.

Badeland

Siden 2010-sesongen har det vært et flott badeland i parken, dette har blitt svært populært og det kostet 115 millioner å få bygget men jeg tror nok investeringen var verdt pengene sine. Anlegget har ikke mindre enn 12 sklier og 12 basseng med stort og smått, med andre ord et stort anlegg.

Hvordan komme seg til Dyreparken?

Om man befinner seg i Oslo, er det mange muligheter for å komme seg til Dyreparken i Kristiansand. Toget er blitt veldig populært, da kommer man seg rett inn i byen og det er gode forbindelser fra stasjonen til parken. Om man ønsker å komme seg nedover med fly, finnes det flyforbindelse fra Oslo lufthavn Gardermoen til Kristiansand. Med buss fra Oslo, stopper man faktisk rett utenfor parken. Det er flotte busser og kan absolutt anbefales.

Det er så klart mange som velger bil, da har man jo mer frihet underveis og for barnefamilier er det nok det beste alternativet. Veiene fra Oslo og ned til Kristiansand er gode, med motorvei stort sett hele veien.

Videre til Danmark

Det er mange som kombinerer en tur til dyreparken, men en Danmarks-tur. Når man bruker hurtigbåtene som går fra Kristiansand til Hirtshals, går turen over på 2-3 timer, alt etter hvilken båt man velger. Det er bare å sette seg ned å planlegge neste ferietur folkens!