Bodø

For mange er Bodø bare byen man går av toget, endestasjonen på Nordlandsbanen. Eller på vei videre til Lofoten, men sannheten er at byen har mye å by på. Jeg har selv opplevd byen, jeg må si jeg ble positivt overrasket i alle fall. Det er ikke den største byen, men like fullt nok å ta seg til her. I denne landsdelen, er faktisk kun Tromsø som er større en Bodø.

Bodø

Byen har vokst opp rundt fisk, det var på grunn av fisking byen vokste seg større og fikk allerede i 1816 tildelt bystatus. På den tiden var det nok fisk som var inntektskilde nummer en, men i dag har byen mer å leve av. Innbyggertallet ligger på drøyt 40 000, om man tar med hele kommunen. Det var sildefisket fra 1860-årene og utover, som gjorde at Bodø vokste seg større. Om man tenker litt nyere tid, er det særlig fra 1960-tallet at byen har vokst. Etter krigen måtte byen bygges opp igjen, den fikk har medfart som så mange andre byer og tettsteder i Nord-Norge under krigsårene.

Norsk Luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum

Om man er interessert i fly og luftfart, er et besøk hit en selvfølge. Museet har både militære og sivile fly i sin samling og det er et flott og relativt nytt anlegg. Det kan nevnes at de har fly av typen Spitfire og U2 det kjente spionflyet fra den kalde krigen. Pluss mange flere så klart, noen timer her inne vil nok de fleste sette pris på. Om man ikke er interessert i fly når man kommer, så kan det godt være at det er endret innen man er ferdig her.

Nordlandsmuseet

Nordlandsmuseet er fellesnavnet, eller paraplyen for en rekke museer i Nordland fylke. Om man er i Bodø, vil nok Nordlandsmuseet Bodø være det mest naturlige å oppsøke. Men ved å gå inn på hjemmesiden deres, så vil man oppdage at det er en rekke museer man kan oppsøke i regionen.

Uteliv

Byen har et relativt bra tilbud av restauranter og barer, det er bare å ta kvelden og natten til hjelp. Disse er stort sett som i andre byer, lokalisert til indre del av sentrum. Enten om man bruker nettet og sjekker ut litt, eller spør en taxi om råd og tips.

Svartisen og Mjelle

Om man setter av 2 dager til disse stedene, vil man kunne kombinere det å oppleve Norges nest største isbre med fjord og strandliv. Været er ikke mest stabilt så langt nord, men med litt flaks kan man oppleve flotte sommerdager. En tur på Svartisen med sol og flott sommervarme, eller en deilig dag på stranda Mjelle. Det anbefales å bruke nettet, da får man planlagt bedre og sjekket tider og avstander. Man kan oppleve mye på egenhånd, men det er også lagt opp til en del arrangerte turer. På sommerstid er det en del cruiseskip som ankommer byen, da er det et yrende folkeliv som fyller opp gatene med folk fra forskjellige nasjoner. Bare å nyte byen, god tur ønskes!