Båttur fra Kristiansand til Danmark

Jeg synes alltid det har vært noe eget ved å ta båten til Danmark, når jeg var yngre var dette en lang tur som man gledet seg til i ukesvis. Det som er sikkert er at båtene har forandret seg mye siden den gang, med blant annet hurtigbåter. Jeg har kun seilt fra Oslo, men det finnes båtforbindelser fra andre byer i Norge og over til Danmark også. Man kommer seg jo til Tyskland og England også, men la oss se på forbindelsen Kristiansand til Danmark nå først.

Hurtigbåter

Strekningen Kristiansand – Hirtshals, trafikkeres i høysesongen av 2 rederier. Begge rederiene bruker hurtigbåter, så overfarten tar ikke lang tid. Color Line seiler hele året, mens det andre rederiet som heter Fjord Line er en sesongbåt som går i sommerhalvåret. Båtene er topp moderne med de fasiliteter man forventer, det er kapasitet til å ta med biler på dem begge. Det er det jo ikke alle hurtigbåter som har.

Reisetid: Color Line: 3 timer og 15 minutter

Reisetid: Fjord Line: 2 timer og 15 minutter

For at begge båtene er hurtigbåter er navnene Color Line Superspeed og Fjord Line Express.

Populært hele året

Populært hele året

Tilbudet med hurtigbåter fra Norge til Danmark, er blitt meget populært. I alle fall for dem som ser på overfarten kun som en ren transportetappe. Jeg vil si det slik at man må se an behovet, det er mange som tar en Danmarks-tur for turens skyld, og at det å kose seg ombord en kveld og natt er mye av poenget med turen. For disse finnes det alternativer, eller om man velger å bruke tiden man sparer på reisen på land i Danmark.

Ombord på Color Line Superspeed

Seilingen foregår på dag- og kveldstid, altså ikke noen nattseilinger. Men tilbudet ombord er overraskende bra, med tanke på den korte reisetiden. Det finnes en fin og moderne taxfree med stort utvalg, så tollfrikvoten er sikret. Ombord er det to serveringssteder, en buffetrestaurant og en pizzarestaurant. I tillegg har båten en lounge og bar for de som måtte ønske det.

Ombord på Fjord Line Express

Som nevnt er dette den raskeste av båtene, 1 time mindre tid på overfarten er ganske betydelige på en så kort tur. Men husk som allerede nevnt, dette er en båt som kun går i høysesongen. På grunn av den korte reisetiden, finnes det ikke lugartilbud ombord i Fjord Line Express, men det er så klart muligheter til å kunne sette seg ned. Bevertningen ombord er det heller ikke noe å utsette på, men Color Line ligger nok noe høyere på dette området, det er kanskje pizzarestauranten som trekker det opp hos Color Line. Men hos Fjord Line er det en buffetrestaurant og en kiosk og cafe.

Anløp

Havneanløpene ligger sentralt i begge byer, det er mange som skal videre sørover så adkomsten til motorvei er kort og greit skiltet. Om man bare skal til Danmark på en kort visitt for å handle, er det kort gåavstand til forretninger fra båten. Skip og hoi folkens!